Bloggers zijn vreselijk in trek. En dat is niet vreemd zegt Ruud, eigenaar van het healthblog FitMetPit. Vooral de vrijheid die zijn professie met zich meebrengt trekt hem aan. “Ik ken geen enkele baan waarin ik mij zoveel flexibiliteit kan permitteren,” aldus de zelfbenoemde fitness & lifestyle guru. Hij vindt het heerlijk om in alle vrijheid te bepalen hoe hij de eindjes aan elkaar gaat knopen. “Want zeg nou eerlijk, wat is er lekkerder dan vrij zijn om te kiezen uit een verscheidenheid aan inconsistente en onbetrouwbare inkomensbronnen?” 

De blogger zegt medelijden te hebben met zijn vrienden die normale banen hebben. “Opgesloten achter de tralies van hun kantoortuinen. “Ze zouden eens moeten weten wat ze allemaal missen,” zegt Ruud terwijl hij nog een slok van zijn caramel appel frappucino neemt. Hij staart mijmerend uit het raam van baristabar Beanz & Booze.  “In tegenstelling tot mijn vrienden met ‘echte banen’ kan ik met mijn Macbook werken waar ik wil en wanneer ik wil. Het kost me vaak slechts anderhalf uur kost om het goedkoopste op het menu terug te verdienen. Ideaal!” 

Desondanks is hij realistisch en erkent dat er zeker ook nadelen kleven aan het bestaan als blogger. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. “Als dertiger is het soms lastig om je zakenpartners mee te nemen naar je studentenhuis. Laatst vroeg ik een klant om plaats te nemen op een pizzadoos op mijn bed en bleef er ananasschijf aan zijn broek plakken. Het schaamrood stond op mijn kaken. Gelukkig kon ik de middag vrij nemen om bij te komen van de schrik.”

Stoppen is voor de fitness & lifestyle expert sowieso nooit een optie geweest: “Op dit moment heb ik een trouwe fanbase van 143 likes op mijn bedrijfspagina die schreeuwen om nieuwe content. Ik kan deze mensen niet teleurstellen. Zoiets wil ik niet op mijn geweten hebben.”

Hij wil iedereen aanraden om hun dromen en passie te volgen. Mochten mensen advies nodig hebben dan staat hij daar uiteraard voor open: “We kunnen altijd een keertje koffie drinken en kijken waar het schip strandt. First round is on you haha!”

Comments

comments

Laat een antwoord achter