De zomervakantie, een periode om volledig op te laden. Het is een tijd waarin je even kunt ontsnappen aan de zorgen van alledag en alleen maar hoeft te ontspannen. Niks moet en alles mag. Sommige mensen kiezen ervoor om hun vakantie door te brengen in ons kleine kikkerlandje zelf. Anderen geven de voorkeur aan meer exotische oorden. Vele Nederlanders stappen in het vliegtuig en maken de oversteek richting het zonnige zuiden. Turkije is het vakantieland bij uitstek om als stelletje even volledig eruit te zijn (uiteraard zonder teveel op te geven van onze westerse cultuur en luxe): prachtige zandstranden, zomerse all-inclusive cocktails, vriendelijke mensen, enorme buffetten met eten dat we ook daadwerkelijk lusten, goedkope merkkleding, en een prachtige ondergaande zon om bij weg te dromen. En dat alles voor nog geen v.a. 249! Geen wonder dat het een vakantieland is dat zoveel populariteit geniet.

Naast de betaalbare designerkleding, ongeëvenaarde buffetten en straatverkopers die hun vak echt verstaan, kennen we Turkije ook van de bekende fotoshoots. De fotoshoots in Turkije zijn zo populair dat er een heuse Facebookpagina aan gewijd is: ‘Fotoshoot in Turkije met sgatje‘. Op de pagina is een indrukwekkende verzameling vakantiekiekjes te zien, geschoten aan de Turkse kustlijn. Vanzelfsprekend met de bekende oranje gloed en oogverblindende neergaande zon op de achtergrond. Hieronder zijn enkele pareltjes te bewonderen. 

Bron: Fotoshoot in Turkije met sgatje

Ricardo en Melissa staren in de diepte… Ze vermoeden dat iemand hun badhanddoeken van de strandstoel af aan het plukken is die ze er vanochtend om 7 uur voor het ontbijt weg hebben gelegd. 

Bron: Fotoshoot in Turkije met sgatje

Een filosofisch schouwspel waarin Maikel (MBO Bank- en Verzekeringswezen) en Felicia (Kleuterleidster) weemoedig terugblikken op hoe het was voor Felicia de pil vergat in te nemen na hun 1e Tinderdate’. Een verhaal over romantiek en melancholiek, verpakt in één treffend sfeerbeeld.

Niet alleen voor de gewone man

Deze prachtbeelden zijn niet onopgemerkt gebleven bij het grote publiek. Waar Turkije voorheen bekend stond als een mooie bestemming voor de werkende man, is er een voorzichtige trend zichtbaar van wereldleiders die zich onderdompelen in de Turkse cultuur. Gezien de onrust in het land moeten veel politici afreizen naar Turkije om te praten over de toekomst van het land. En wat let je om zo’n werkbezoek niet te combineren met een heerlijke vakantie zonder beslommeringen? Als je er immers toch al bent.. 

Uiteraard kunnen onze wereldleiders niet huiswaarts keren zonder hun ultieme geluksmomentje vast te laten leggen door de plaatselijke strandfotograaf Yessin. 

Fotoshoot Turkije Putin Erdogan
Een awkward handshake tussen President Putin en local Recep Tayyip Erdoğan levert mooie beelden op

 

Fotoshoot Obama en Mark Rutte kussen
Een blijk van wederzijdse waardering tussen onze eigen Minister-president Markie Rutte en B-rock (the Islamic shock) Obama. Hoewel ik het vermoeden heb dat er bij Mark meer groeit dan dat. Kwalbert verlinde modus uit*. Berlusconi en Putin denken er het hunne van. 

Fotoshoot Angela Merkel vakantieliefde
Bondskanselier Merkel en haar vakantieliefde Giovanni – DJ bij feestcafé Bl00pers

 

‘Het perfecte plaatje’

Naast Markie Rutte laten ook andere Tweede Kamerleden zich graag zien aan de Turkse Rivièra. Zo is ook een deel van de PVV-fractie neergestreken in de Turkse badplaats Alanya. 

Fleur Agema en Léon de Jong PVV
Een bezegeling van de liefde middels handhart, waarin de illusie wordt gewekt dat de zon voor eeuwig in hun hart is opgenomen. Gevaarlijk staaltje symboliek (Starring PVV collega’s en soulmates Fleur Agema en Léon de Jong). 

Als je twijfelde om een bezoekje te wagen aan Turkije, dan weet je het nu zeker: Turkije is een bestemming voor op je bucketlist. Het is zoveel meer dan alleen straatverkopers ontwijken, ‘handdoekje leggen’, partycafés en all-inclusive buffetschuren. Je kan er ook unieke vakantiekiekjes laten schieten, net zoals al je favoriet wereldleiders en politici. 

Natuurlijk, het is momenteel onrustig in de Turkse republiek dankzij ome Erdogan. Maar je bent op vakantie, dus daar hoef jij je niet druk om te maken. Het enige waar jij aan moet denken, is om een fotoshoot te maken. Zonder zorgen. Met je sgatje. 

Comments

comments

Laat een antwoord achter