‘De haai is geschrokken maar gelukkig ongedeerd’

Het zat eraan te komen: een haai waarvan de ogen groter waren dan zijn buik. Normaal gesproken moeten rifhaaien in het Caribisch gebied het vooral doen met tengere surfers. Een bioloog van +90 kilo is toch andere koek.

Rifhaai Spikey zegt geschrokken te zijn van het incident. “Toen dit sappige westerse hapje in mijn vizier kwam wist ik het meteen: dit gaat een grote kluif worden. Gelukkig had ik al meer dan een week niets gegeten. Freek kwam als een geschenk van het vasteland.”

Spikey was naar eigen zeggen op zoek naar een sappig hapje aan de kust van het eilandje Bimini. Hij had het niet per se op een bekende presentator gemunt. “Ik had gewoon ontiegelijk vele honger,” aldus een eerlijke rifaai. “Het was mij niet zozeer om de bekendheid van de BN’er te doen. Vooral van zijn lichaamsbouw liep het water me in de mond.”

Ondanks zijn nuchterheid vindt de haai alle media-aandacht een leuke bijkomstigheid. “Nadat Reggae Shark furore maakte met zijn politiek geladen protestliederen merkte je dat meer haaien een gooi wilde doen naar succes. Het is mooi dat deze bekendheid mij in de schoot is geworpen door mijn primaire overlevingsdrang.” Ten slotte wilt Spikey nog een klein dankwoord richten naar de facilitators van dit alles: “Ik wil alle vissers bedanken die het Caribisch gebied volledig leegvissen. Het is door jullie dat ik al meer dan 8 dagen met een ontembare honger rondzwom. Zonder jullie had ik Freek nooit als potentiële maaltijd gezien.” 

Via Bestweter laat de rifhaai weten dat niemand zich over hem hoeft te bekommeren. Zij gezondheid is nooit echt in het geding gekomen. “Freek is niet bepaald een kleine jongen, maar het is niet zo dat ik bijna dood ging. Toen ik een hap uit zijn arm nam, schoot er stuk van zijn leren armband met haaientanden in mijn luchtpijp – best wel ironisch als je het mij vraagt.” De media is vervolgens met dit verhaal aan de haal gegaan: “De media heeft het hele verhaal opgeblazen. Met mij is er oprecht niets aan de hand. Ik at gewoon een beetje te snel. That’s all.” 

Volgens de haai zijn dit nou eenmaal de risico’s die bij het haaienleven horen: “Iedereen kan zich verslikken. Ook haaien van 1200 kilo.”

Inmiddels zegt Spikey bekomen te zijn van de schrik en zich als “een vis in het water” te voelen. 

 

 

Comments

comments

Laat een antwoord achter