Op een Bredaas terras raak ik verzeild in een gesprek over vrouwen. Verrassend met vijf mannen aan tafel. In het leven van een man is het praten over vrouwen onvermijdelijk. Als je geen por in je zij krijgt als je een stel wiebelende billen dreigt te missen op straat, dan is het wel iemand in je vriendengroep die 8 volle minuten nodig heeft om te beschrijven hoe hemels de billen waren die hij 3 minuten geleden gezien heeft. 

Ik zweer het je, die billen waren geboetseerd door hogere krachten. Wat had ik graag van die verboden vruchten willen snoepen”

“Mister Adam hier wil van Eva’s watermeloenen snoepen,” zeg ik licht spottend. 

“Wauw, ik ben nog steeds in trans. De laatste keer dat ik zulke billen zag, zat ik op vleesboek 2.0.

“Neus in, mond uit Peter…” 

“Als ik een ring bij me had gehad, dan had ik hem om haar ringvinger geschoven”

“Ja, zo’n vrouw waarbij JIJ gaatjes in het condoom prikt,” klinkt er onverwachts vanuit de hoek van de tafel. 

*gemeenschappelijk gelach*

“Ik vind het alleen zo jammer”

“Wat vind je jammer Peet?”

“Dat er ergens op de wereld een gast bestaat die haar zat is….”

“Maar dat is toch juist mooi!” 

“…en dat ik die gast nooit zal zijn”

“Kop op Peter, genoeg vissen in de zee man. En tot die tijd heb je altijd vleesboek 2.0 nog.

Mannen kunnen ook sentimenteel worden. Niet van films zoals The Notebook – en als dat wel zo was zouden wij dat nooit toegeven – maar van een stel goed gevormde vrouwenbillen. Smachtend kunnen wij onszelf een hele toekomst met een vrouw voorstellen alleen op basis van haar achterwerk. Vrouwen worden verliefd op een jurkje en wij worden vervolgens verliefd op datgene wat het jurkje opvult. Beide partijen blij. 

Vrouwen kunnen zo mooi zijn. Het is voor mij onbegrijpelijk dat god altijd als man afgebeeld wordt. 

Man, man, man. De wiebelende derrières bevinden zich inmiddels op een onwaarneembare afstand. Schimmen zijn het, van iets wat 1 minuut geleden nog het enige was waar ik aan kon denken. Mijn gedachten opgeslokt door de schaduw die deze billen wierpen over een zonovergoten terras. In nog minder dan 60 seconden zorgden ze voor een omwenteling van hemelse sferen in ons heliocentrische heelal. Een copernicaans omwenteling was een understatement geweest om de situatie te beschrijven die zich zojuist in mijn mannelijk brein had afgespeeld. 

Tegelijk met het beeld dat op mijn netvlies vervaagt, verplaatst het bloed zich weer richting mijn bovenkamer. Er is weer ruimte om helder te denken. Op dit soort momenten – als er geen voluptueuze derrière in mijn nabije omgeving verkeert – is mijn visie op vrouwen genuanceerder. Vrouwen zijn meer dan alleen een betoverende bilpartij en een goed gevormde voorgevel. Echte schoonheid zit ook van binnen. Vergeef me dit cliché.  

Natuurlijk, zodra ik een fysiek aantrekkelijke vrouw tegenkom ben ik weer terug bij af. Zo werkt de mannelijke biologie. Wij zij geprogrammeerd om intens van vrouwelijke schoonheid te kunnen genieten. Vandaar dat ik de momenten koester waarop ik op een gerelativeerde manier naar het andere geslacht kan kijken – zonder een door testosteron vertroebeld beoordelingsvermogen. 

“If women say men think only with their penis.. Will she be offended if I ask her to blow my mind?” – mannengrap

Vrouw, vrouw, vrouw. Vrouwen zijn wezens waar ik mijzelf over kan blijven fascineren. Niet alleen de manier waarop hun billen eruit zien. Vrouwen zijn zoveel meer dan dat. Het is ook de manier waarop ze die billen gebruiken om dingen bij je voor elkaar te krijgen. De rechtse directe op je borst als je een ongepaste grap maakt. Het lachen om je grappen die niet eens echt grappig zijn. Hoe ze naar je kijkt als ze met haar hoofd op je borst ligt, alsof je haar persoonlijke superheld bent. Dat kleine zachte handje dat zich teder om je bicep heen vouwt. De manier waarop ze hun billen in een strakke spijkerbroek proberen te hijsen. Dat extreem schattige babypanda niesje. De vastberadenheid waarmee ze hun haar in een paardenstaart doen. Haar zorgzaamheid.  De manier waarop ze in de vroege ochtend uitrekken. Of als ze jouw overhemd draagt als de vlag op fort fucking beautiful dat jij veroverd hebt. Man, man, man, vrouwen zijn geweldig. 

Kippenvel. Er is niet veel voor nodig. Het zit hem in de kleine dingen. Ik kan er uren over doorgaan. 

En vrouw, vrouw, vrouw, wat zijn wij mannen eigenlijk softies. 

trouw-met-me
Deze foto gaat uit naar alle vrouwen die zich herkennen in het bovenstaande profiel

 

 

 

 

Comments

comments

Laat een antwoord achter