Treinreizen brengt de nodige stress met zich mee. Wisselstoringen, seinstoringen, werkzaamheden aan het spoor, overreden herten, en de standaard +5 a +10 minuten vertraging. Het is dagelijkse kost. Iedere werkende Nederlander staat ermee op en gaat ermee naar huis. Het is niet bepaald een pretje dat reizen met de trein. Maar wij Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn, als wij een vervelende situatie niet nog vervelender willen maken.  We zien immers toch al af nietwaar?

Met onze typische calvinistische instelling en onverminderd arbeidsethos doorstaan we de tand des tijds als twee roestige tandwielen die tot in de vergetelheid langs elkaar knarsen. En als we het toch al zwaar hebben, waarom zullen we de lat dan gezamenlijk niet wat hoger leggen?

Speciaal voor jullie hebben wij daarom Hoofdconducteur Ron van de NS aan zijn mouw getrokken voor wat tips.

“Dus euh zeg eens Ron, heb jij nog tips om treinreizen nog stressvoller te laten verlopen?”

“Ja die heb ik zeker! Dagelijks verwonderen reizigers mij met de meest inventieve manieren om hun reis nog minder soepel te laten verlopen. Het is verbazingwekkend hoeveel inspiratie voor een stresserend leven ik uit de stugge Nederlandse spoorreiziger haal.”

Nou Ron houdt ons niet langer in spanning. Wat zijn jouw 5 beste tips voor een zo stressvol mogelijke treinreis.

  1.       Blijf gefocust op de eerste deur die je ziet zodra de trein arriveert

Bij aankomst van de trein, ren met de eerste deur mee die je ziet en laat de deur onder geen beding aan je ontglippen. Als je de deur in focus hebt, mogen je ogen alleen afdwalen om door het raam naar binnen te kijken om te zien hoeveel mensen nog in de rij staan om uit te stappen.

Trein aankomst station Bestweter
Dit zijn geen spermacellen die een wagon willen bezwangeren. Dit is de full focus van iedere Nederlandse treinreiziger op de eerste deur die ze zien als de trein arriveert 

  1.       Grijp de stang van de schuifdeur vast om jezelf als eerst naar binnen te trekken

Zodra de laatst uitstappende persoon de wagon heeft verlaten, is het aan jou de taak om de trein als eerste te enteren. Als een volleerde Molukse treinkaper grijp je het eerste object vast dat in je bereik ligt en zwier je jezelf met een stevige ruk naar binnen. Het maakt niet uit dat je de laatste persoon die uitstapt in je actie mee terug naar binnen wordt gesleurd. Jij bent nu als eerste in de wagon en jij hebt nu de eerste keus uit 80 identieke blauwe zitplaatsen.

Metalen stang vastpakken hand
Laat het bloed maar eens flink door die knokkels stromen

  1.       Ben andere reizigers te slim af en enter de 2e klasse via de 1e klasse

Naar de 2e klasse via de 1e klasse om mensen die buiten in de rij staan te slim af te zijn? Dat klinkt oneerlijk. Leer mij alsjeblieft hoe ik dit moet doen!

Het is heel simpel. Zodra de trein arriveert, en alle sukkels in de rij gaan staan bij de deur van de 2e klasse, sluip jij via de 1e klasse zo de coupé in van de 2e klasse. De blik op de gezichten van alle sukkels die wel dom in de rij staan is onbetaalbaar.

Deze tip komt overigens niet uit het #treinleven. Treinreizigers hebben dit afgekeken van automobilisten die tijdens files iedereen te slim af zijn door langs het benzinestation een stuk af te snijden. Koppie koppie. 

eerste klasse wagon trein NS
Afsnijdpad 1e klasse. Maak aantekeningen mensen

  1.       Leg je tas naast je op de stoel en doe net alsof het een betalende persoon is die meereist

De volgende tip is van immense waarde als jij het type persoon bent dat als een warm onbekend 50-jarig dijbeen contact maakt met jouw schone stelten. Onbekende personen die naast je komen zitten zij niet aan jou besteed. Je weet immers nooit wie je naast je aantreft.

Toevallig ben jij wel echt het type persoon dat van ruimte houdt. Je vindt het fijn om veel beenruimte te hebben. En je houdt niet van personen die om kwart voor 7 ’s ochtend een knoflook tonijn salade naar binnen werken. 

Herken je jezelf in dit verhaal? Mooi. Dan heb ik voor jou als unieke medemens een geweldige tip. Om te voorkomen dat er vreemde mensen naast je komen zitten, kan je je tas op de stoel naast je leggen en doen alsof je neus bloedt. Vaak denken mensen dat de tas ook een betalende reiziger is en kan je ongestoord in je eentje op 2 stoelen verder reizen.

Rugzak houdt zitplek bezet

Tas vergeten? Geen zorgen. Wij hebben nog een tip om 2 stoelen compleet voor jou alleen bezet te houden zonder je te schamen.

  1.       Neem plaats op de stoel aan het gangpad

Op het moment dat je de trein instormt en je al die lege plaatsen ziet, zal je je intuïtief aangetrokken voelen tot de plaatsen aan de raamkant. Negeer dit primitieve onderbuikgevoel. Op de lange termijn is dit niet de beste egocentrische oplossingen. Pak de stoel aan de kant van het gangpad en voorkom dat er andere mensen de stoel aan de raamkant kunnen bereiken. Je toekomstige ik zal je dankbaar zijn.

NS trein wagon van binnen
Een nogal deprimerende bedoeling op de vrijdagmiddag. Nog deprimerender als je ziet hoeveel mensen zich gangpadstoelen toe-eigenen

Hopelijk heb je na het lezen van deze tips een asociaal goede reis voor de boeg. Afsluitend wil hoofdconducteur Ron jullie nog van één laatste advies voorzien: “Reizen met de trein is alleen fijn, als je niet doet alsof er geen andere mensen zijn!”

Stress ze allemaal!

Comments

comments

Laat een antwoord achter