De miljard mensen over de hele wereld die zich verheugd hadden op de enorme vuurwerkshow in Sydney moeten helaas teleurgesteld worden. Het wereldberoemde vuurwerk is vanochtend door twee kwajongens afgestoken toen iedereen nog op bed lag. Niemand heeft de gigantische vuurwerkshow gezien. De politie heeft twee verdachten aangehouden variërend in leeftijd tussen de 43 en 51 jaar. Er wordt momenteel bekeken hoe de situatie met de twee jongens verder afgehandeld zal worden.

Korpsschef in Sydney, Tristan Jones, is geschrokken van het nieuws. “Ik had dit niet aan zien komen. De mannen vallen qua leeftijd totaal buiten het risicoprofiel dat we vooraf opgesteld hebben. Wij kijken ieder jaar vooral bij locaties waar consistent te vroeg vuurwerk afgestoken wordt, zoals schoolpleinen, winkelcentra en speeltuintjes. Bij het Sydney Opera House is dit tot op heden nog nooit voorgekomen,” zegt de australische politiechef verbouwereerd. “We zijn nu met de kwamannen in gesprek om ze duidelijk te maken dat dit niet de bedoeling is. Ze krijgen gegarandeerd een passende straf, die bestaat uit een aantal gesprekken, excuus maken aan de wereld en het maken van een leeropdracht.”

De 12-jarige Tom uit Sint-Oedenrode vindt de acties van de twee mannen ondoordacht. “Het lijkt me vooral vervelend voor de mensen die uit de buurt van Sydney komen. Lig je net na een lange werkweek uit te slapen, word je wakker gemaakt door een paar mannen die illegaal vuurwerk afsteken. Totaal onverantwoord en kinderachtig.” Wat de basisscholier zelf gaat doen op oudjaarsdag weet hij wel. “Lekker oliebollen eten en veel teveel kinderchampagne drinken. Ik heb echt helemaal niks met van die klappertjes. Doe mij maar een goed feestje.”

Comments

comments

Laat een antwoord achter